0 3 minute 3 ani

Fiul judecătoarei din Novaci, care a accidentat mortal o femeie, anul trecut , a fost băgat în arest la domiciliu, după ce, în urmă cu cinci zile, fusese scos de sub această măsură.  Mihai Dafinescu a fost lăsat sub control judiciar, în data de 22 martie, de un complet al Judecătoriei Craiova. Procurorii au atacat hotărârea, iar ieri, Tribunalul Dolj a anulat decizia judecătoriei și a menținut măsura arestului la domiciliu.

”Solutia pe scurt: În baza art. 205 C.proc.pen., Admite contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova şi inculpatul Dafinescu Mihai împotriva încheierii din data de 22.04.2021 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Craiova în dosar nr. 9355/215/2021. Desfiinţează încheierea din data de 22.04.2021 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Craiova în dosar nr. 9355/215/2021 şi rejudecând: În baza art. 348 alin. 2 din C.proc.pen. rap. la art. 207 alin. 4 din C.proc.pen. Menţine măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Dafinescu Mihai prin încheierea nr. 92/02.04.2021 a completului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Dolj. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 27.04.2021”, se arată în hotărârea dată de Tribunalul Dolj.

Mihai Dafinescu a lovit cu bolidul o femeie din localitate, care era împreună cu fiul ei și a fugit de la locul faptei. Conform rechizitoriului întocmit în acest caz, “în data de 19 august 2020, în jurul orei 22:10, în timp ce conducea sub influența alcoolului un autoturism marca BMW pe strada Dumbrava din orașul Novaci, din direcția DJ 665 către strada Bălani, inculpatul a accidentat mortal o persoană de sex feminin care se deplasa în afara părții carosabile, pe partea stângă, în sens contrar față de direcția de mers a autoturismului, și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”. Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și trimis în judecată, în luna ianuarie a.c., la Judecătoria Craiova. Mihai Dafinescu a fost arestat preventiv șapte luni, iar în martie, magistrații au înlocuit  măsura, cu arestul la domiciliu. Săptămâna trecută, Judecătoria Craiova a admis cererea acestuia, de înlocuire și a arestului la domiciliu, cu controlul judiciar. Dafinescu jr s-a bucurat de libertate cinci zile, deoarece ieri, Tribunalul a anulat decizia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *