0 4 minute 3 ani

Primarul din Târgu Jiu spune că lucrările întârziate de pe Calea Eroilor pot continua cu aceeași firmă, care le execută și care nu se poate respecta termenul de finalizare, care este peste trei săptămâni. Marcel Romanescu spune că a avut întâlniri cu reprezentanții societății, pentru a lămuri lucrurile și a afirmat că societatea ar primi acordul pentru continuarea lucrărilor întârziate, doar în anumite condiții, iar principala solicitare a autorităților de la Târgu Jiu a fost garanția achiziționării materialelor de construcții, pentru finalizarea obiectivului. „Am avut o discuție, acum două zile, cu reprezentanții societății care a câștigat licitația, cu subcontractantul și cu casa de avocatură și a rămas că mai sunt anumite detalii, pe care trebuie să și le pună la punct. Vreau să am garanția că acea lucrare se va finaliza și asta este determinată, în primul rând, de contractul pentru furnizarea pietrei cubice fiamate, care trebuie pusă pe Calea Eroilor. Dacă vor reuși, până pe data de 15 august, să ne demonstreze că au contractat în totalitate cantitatea de piatră, pentru a putea să amenajeze Calea Eroilor, putem continua discuțiile. 80% din valoarea lucrurilor care au mai rămas de executat în perioada următoare reprezintă piatra cubică. Deci vrem să vedem un grafic, nu numai un contract semnat cu o societate care poate să le livreze piatra, ci și graficul în care acea piatră va fi adusă la Târgu Jiu și va fi montată pe Calea Eroilor”, a spus, azi, primarul Marcel Romanescu.

Explicațiile pe care societatea executant le-a oferit autorităților de la Târgu Jiu, pentru întârzieri, au fost că firma care le-a început nu a evaluat corect lucrarea și nu a respectat contractul. „După discuțiile pe care le-am avut, trebuie să recunosc că cei care s-au apucat de lucrare, de fapt, cei care au și câștigat această lucrare, nu numai că nu au executat nimic din lucrare. Tot ce s-a făcut anterior preluării lucrării de către subcontractant a fost o parte de lucrare, care a trebuit să fie refăcută de la început. […] Cel care a câștigat licitația s-a apucat de lucrări, dar n-a respectat aproape nimic din ce era stabilit în contractul nostru și în graficul de lucrări. Subcontractantul, ulterior, a venit, a preluat lucrarea și când a ajuns la fața locului și-a dat seama că de fapt nu poate continua ceea ce începuse inițial firma care licitase”, a mai declarat Romanescu.

Primarul Târgu Jiului susține că lucrările pentru infrastructura subterană sunt finalizate și urmează stabilizarea terenului și amplasarea pietrei cubice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *