0 2 minute 2 ani

Procurorii DIICOT au efectuat, azi, 53 de percheziții, la o grupare acuzată de trafic de droguri de risc. În urma descinderilor, anchetatorii au descoperit canabis, bani falși și sume mari, în valută. Perchezițiile au avut loc în Craiova, Caracal, Drobeta Turnu Severin și a mai multe localităţi de pe raza județelor Dolj şi Mehedinţi, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 25 de suspecţi, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc, trafic intern de droguri de risc şi de mare risc şi punerea la dispoziție a unui local pentru consum ilicit de droguri.
„Începând cu anul 2019, mai mulţi suspecţi au constituit un grup infracţional organizat, grup la care ulterior au aderat şi alte persoane, activitatea membrilor acestora constând în aprovizionarea, iar ulterior în distribuirea de droguri de mare risc, în special, cocaină, mai multor consumatori şi dealeri de pe raza județelor Dolj și Olt. De asemenea, s-a reţinut faptul că, unul dintre membrii grupării a comercializat cocaină, contra sumei de 100 euro/gram, într-un club de pe raza municipiului Caracal, administratorul localului punându-l la dispoziție pentru consumul de droguri.
În urma percheziţiilor efectuate în cauză au fost identificate diverse cantităţi de droguri de risc şi de mare risc, un act de identitate fals, o bancnotă de 50 euro falsă, precum şi sumele de 58.000 de lei, 40.000 de euro, 4.100 de dolari, 680 lire sterline”, arată un comunicat al DIICOT.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au fost aduse, în vederea audierii, 15 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *