0 2 minute 3 ani

Instalația de oxigen a Spitalului Târgu Cărbunești, s-a defectat și întreaga unitate a rămas fără oxigen. Două persoane au fost declarate decedate. Pacienții sunt transferați la alte spitale. Conducerea Spitalului Județean Târgu Jiu a anunțat că a suplimentat numărul de locuri în ATI, cu 14 paturi.

Angajații Spitalului Târgu Cărbunești au transferat pacienții care aveau nevoie de oxigen, în salvări, pentru a fi puși la aparatele de oxigen ale autospecialelor. Autoritățile au activat planul ROȘU și au fost solicitate ambulanțe din județele vecine. În spitalul de la Târgu Cărbunești erau internați 150 de pacienți, 80 aveau nevoie de suport de oxigen, 15 dintre ei fiind la terapie intensivă. „În acest moment, facem tot ce este posibil ca viețile oamenilor să nu fie în pericol. În ATI sunt instalațiile de oxigen cu priză, cum există în orice spital din țară. A clacat efectiv instalația, aparatul care produce oxigen”, a precizat Marcel Iacobescu.

Autoritățile au solicitat sprijin din județele învecinate. ”S-au mobilizat mai multe resurse din județele limitrofe. Este o defecțiune a instalației de oxigen, motivele defecțiunii nu le știu dar județul a reacționat foarte bine. S-au trimis 5 ambulanțe SMURD, 4 de la SAJ. Și din județele vecine s-au trimis ambulanțe și butelii de oxigen care să fie folosite temporar până la remedierea stocatorului de oxigen. Ce s-a făcut acolo de către ISU este foarte bine, în acest moment” a declarat, la Digi 24, șeful DSU, Raed Arafat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *