0 5 minute 2 ani

Lupta cu argumente, pe subiectul „se face sau nu drumul expres Târgu jiu – Craiova”, l-a aruncat în corzi pe deputatul PSD, Mihai Weber. Liderul de la Gorj a încercat să nege afirmația deputatului USR, Radu Miruță, că actuala guvernare a exclus tronsonul, din planul de investiții pe următorii opt ani. Weber a ieșit singur la tablă, dar s-a făcut de râs în fața clasei. PSD-istul nu a avut argumente să-și susțină declarația, dar spune să-l credem pe cuvânt.

După zicala: „dacă tăceai, filozof rămâneai”

Liderul PSD Gorj, Mihai Weber, a reacționat, pe pagina de socializare, după ce deputatul Radu Miruță a anunțat că actuala guvernare nu a inclus drumul expres Târgu Jiu – Craiova, în planul de investiții până în 2030. Weber susține că drumul va fi realizat, dar nu explică și cum se poate realiza investiția, fără alocarea sumelor necesare și fără ca tronsolul să fie prins în planul de investiții din următorii opt ani. Mai mult, liderul PSD face trimitere la un comunicat de presă al Companiei de Drumuri, însă această instituție a „uitat” să furnizeze comunicatul, care să-i susțină afirmația goală de conținut. Parlamentarul social-democrat amintește, în postarea de pe pagina de Facebook, povestea drumului de viteză, dar și aceasta se oprește la stabilirea traseului, fără a expune etapele următoare și sursele reale de finanțare, dându-i dreptate, fără să vrea, opozantului de la USR. „Prima interpelare privind necesitatea construcției acestui drum modern am făcut-o în 2015 (6894/04.2015), continuând cu alte interpelări. Toate acestea au avut ca rezultat alocarea, la sfârșitul lui 2018, sumei necesare demarării proiectului. Astfel, procedura de licitație a început în martie 2019. […] E firesc ca prezentând gorjenilor, de-a lungul timpului, toate aceste etape, să fiu identificat cu acest proiect, dar cei care îl contestă poate ar fi trebuit să citească mai atent comunicatul CNAIR, care spune foarte clar că după finalizarea studiului de fezabilitate, în documentele strategice, acest proiect va fi menționat ca drum expres și va fi un DRUM EXPRES. Deja ruta finală, pe unde va trece drumul expres, a fost stabilită și lucrurile intră acum în linie dreaptă. Chiar dacă îi voi dezamăgi pe „cârcotașii de serviciu”, îi asigur pe gorjeni că drumul expres Craiova-Târgu-Jiu va deveni realitate”, a susținut Mihai Weber.

În declarațiile nuanțate, date presei locale în cursul zilei, liderul PSD a repetat afirmația că drumul se va face și că nu a fost inclus în planul investițional, deoarece nu era gata studiul de fezabilitate, care a fost licitat și se va finaliza în acest an. Cât despre execuția în sine a lucrării, spune că ar începe la anu’, fără argumente tehnice.

Viitoare drumuri din alte județe sunt în planul guvernului, fără studii de fezabilitate

Deputatul Radu Miruță l-a constrazis din nou pe Mihai Weber, arătând pasaje din planul de investiții, în care au fost incluse alte drumuri din țară, fără studii de fezabilitate. „Scuza PSD, că fiind în acel Master Plan se va face este invalidată de preambulul documentului adoptat acum cateva zile, al acestei carti de capatai denumita Planul Investional, în care este mentionat că Planul Investitional actualizează Master Planul care devenise vechi (poza de mai jos), deci referinta este acest Plan Investitional din care PSD a scos acum acest drum.
Scuza că nu a fost introdus în Planul Investitional fiindca nu are studiul de fezabilitate terminat este din nou o minciuna sau nepricepere în domeniu, fiindca cele mai multe dintre cele 8 drumuri expres prinse (poza de mai jos), nu au nici macar contractul studiului de fezabilitate incheiat, insa au fost introduse în Planul Investitional (a se vedea drumul expres Craiova-Lugoj). Acest drum scos (Târgu Jiu – Craiova – n.r.) are contract pentru SF și proiect tehnic la cheie incheiat și platit, cu finalizare în septembrie 2022″, a explicat Radu Miruță, printr-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *