0 2 minute 2 ani
Pete 9.500 de persoane se află în evidențele Cabinetului de Oncologie a Spitalului Județean Târgu Jiu. La nivelul județului Gorj, în 2021, au fost înregistrate 1.455 cazuri de bolnavi de cancer mamar, dintre care două cazuri au fost de cancer mamar la bărbați.
În primul trimestru al acestui an, au fost înregistrate 158 de noi cazuri de cancer în cabinetul de oncologie din Ambulatoriul Integrat, dintre care 72 au fost pacienți de sex feminin. Din numărul total de cazuri noi, 17 femei au fost diagnosticate cu, cancer mamar.
Medicul Maria Cîrciumaru, de la Secția Oncologie, spune că, în țara noastră, cancerul de sân se află pe locul al treilea între cauzele de deces. „În România, conform estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru anul 2018, unul din patru cazuri noi de cancer la femei a fost de cancer de sân (aproximativ zece mii de cazuri noi pe an). Totodată, cancerul de sân în România este pe locul al treilea între cauzele de deces prin cancer, după cancerul pulmonar și cel de colon. Cancerul de sân la bărbați este extrem de rar, chiar dacă dezvoltă aceleași tipuri de cancer de sân întâlnite și la femei. Cancerul de sân la bărbați apare foarte rar la tineri, fiind de obicei diagnosticat după vârsta de 60 ani.

Tratamentul cancerului de sân la bărbați cuprinde tratament chimioterapic, chirurgical, radioterapie și tratament hormonal. Tratamentul chirurgical recomandat este mastectomia radicală”, susține dr Maria Cîrciumaru, medic specialist oncologie-Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *