Mii de oameni au participat, în prima zi a festivalului iei, de la Peștișani. „România Autentică” a fost organizat, în acest an, în paralel, la Hobița (Peștișani), Iași și Paris. Participanții au venit în satul lui Brâncuși, îmbrăcați în costume tradiționale, iar petrecerea s-a întins până noaptea, târziu. „La Hobița au urcat pe scenă aseară Taraful “Costel Cită” Bălești, Taraful “Fane Pițigoi” Pârâul de Pripor, Taraful “V. Muscurici” Godinești, Taraful “Măriuța Burlan” Rovinari Taraful “Nuți și Vasile Tapotă” Lelești și Ansamblul Folcloric Profesionist „Doina Gorjului” împreună cu soliștii Alexandra Bleaje, Claudia Torop, Adriana si Cristiana Soreanu, Victorita lăcătușu, Delia Barbu, Nicoleta Lătărețu, Georgiana Bîrsac, Ion Drăgan, Ileana Lăceanu, Maria Loga.
Ore în șir s-au înnodat hore după hore și sârbe după sârbe pe platoul de la Hobița”, au anunțat organizatorii, pe pagina de socializare.
Sâmbătă, de la ora 17, a început a doua seară de petrecere, atmosfera fiind întreținută de Taraful “Gigel Pobirci” Peștișani, Ansamblul Folcloric “Liliac de la Ponoare” Ponoarele, Ansamblul Folcloric “Emilia Bubulac” Peștișani Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” și invitații săi. „Soliști de prim rang în folclorul autentic românesc poposesc în această seară pe meleagurile lui Brâncuși> Olguța Berbec, Gelu Voicu, Niculina Stoican, Sava Negrean Brudașcu sau Furdui Iancu vin special la #Peștișani pentru a vă încânta sufletele”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here