Singura bienală internațională de arte grafice din Oltenia, organizată la Târgu Jiu, se încheie în această seară. Bienala „Constantin Brâncuși”, organizată de Muzeul Național Constantin Brâncuși, a debutat în data de 11 august, cu vernisajul celor peste 60 de lucrări semnate de artiști din 40 de țări.

În a doua etapă, au fost selectate lucrările trimise de artiști români. Juriul, al cărui președinte a fost Ovidiu Ionescu, artist plastic, conferențiar universitar la Universitatea de Arte din București, a selectat peste 80 de lucrări, ce pot fi văzute în cadrul evenimentului ce are loc în această seară, de la ora 18:00.

„În cadrul unui parteneriat pe care Muzeul Național „Constantin Brâncuși” l-a încheiat cu Compania Română Poșta Română, au fost tipărite, la Fabrica de timbre, 6 tipuri de cărți poștale având pe avers lucrări premiate în cadrul Bienalei. Seara de vineri, 30 septembrie se va încheia cu un recital de muzică medievală susținut de trupa „Nomen est Omen”, un proiect muzical coordonat de criticul de artă Mihai Plămădeală. Partenerii acestui eveniment sunt: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Fundația „Inter-Art” Aiud și Asociația Culturală „Nomen Est Omen” București, Compania Națională Poșta Română, Instituția Prefectului județul Gorj și Primăria Municipiului Târgu Jiu. Echipa organizatorică este formată din: Denisa ȘUȚĂ – manager al Muzeului Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, ZuZu CARATANASE – artist plastic, conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Ștefan BALOG -artist plastic, Președinte al Fundației „Inter-Art” Aiud, Ovidiu IONESCU- artist plastic, conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte din București și Florin STOICIU- artist plastic, prof. univ. dr. la Universitatea „Ovidius” din Constanța”, arat[ un comunicat al organizatorului, Muzeul Național Constantin Brâncuși.

După încheierea bienalei, va fi editat un catalog al expoziției, însoțit de texte critice, semnate de academicianul Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române și președinte de onoare al bienalei și de Mihai Plămădeală, doctor în arte vizuale și unul dintre cei mai importanți critici de artă din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here