0 4 minute 3 ani

Prefectul de Gorj s-a arătat nemulțumit de ritmul în care se desfășoară lucrările pentru centura municipiului Târgu Jiu și amenință cu măsuri. Corneliu Răducan Morega spune că a făcut o vizită neanunțată la locul lucrărilor, unde nu a găsit prea multe utilaje. Prefectul crede că firma care a obținut licitația a regizat organizarea de șantier, în ziua în care primarul din Târgu Jiu a mers și el să vadă lucrările, ca să dea impresia că se muncește intens.

Corneliu Răducan Morega a fost, ieri, să vadă personal cum se lucrează pe șantier și a catalogat ca foarte slabă activitatea firmei constructor. „Din câte am văzut eu, lucrările înaintează puțin sau spre deloc. Pe o lungime de 20 de km a șoselei, erau sub 10 utilaje și foarte puțini muncitori. Este posibil să-i fi prins eu în pauza de masă, mă gândesc, ca să le găsesc o scuză, dar utilajele erau acolo. Gândiți-vă ce înseamnă ca, pe o lungime de 20 de km, să ai 10 utilaje! O mobilizare foarte slabă, din punctul meu de vedere”, a spus prefectul Răducan Morega.

Întrebat de opinia opusă celei a primarului din Târgu Jiu, care la rândul său a mers să vadă șantierul centurii și s-a declarat mulțumit, Răducan Morega este de părere că pentru vizita lui Marcel Romanescu, firma a regizat o mobilizare. „Probabil a fost atunci o mobilizare, știind că se duce domnul primar. Eu vă spun ce am vazut eu. Vizita mea a fost neanunțată, nu a știut absolut nimeni de ea. Am rugat pe domnul director de la Drumurile Naționale de aici din Târgu Jiu, a mers cu mine, am constatat amândoi, am sunat că ne-am gândit căpoate mai sunt utilaje mobilizate în alt punct, am sunat responsabilul punctului de lucru de la Târgu Jiu și ni s-a spus că acelea sunt toate utilajele, de pe drum. Eu sper ca lucrurile să intre în normal și mobilizarea constructului să fie puțin mai serioasă decât acum”, a mai spus prefectul.

„În ultimă instanță, vom face informare către ministru”

Prefectul spune că a cerut graficul lucrărilor, iar în cazul în care constată că acesta nu este respectat, va cere să fie luate măsuri. „Lucrurile nu pot rămâne așa. Am solicitat un grafic de lucrări, care este depus la faza de licitație și o să încerc să văd, împreună cu reprezentanții instituțiilor abilitate, și aici mă refer la Inspectoratul de Stat în Construcții și cine mai este acolo care trebuie să facă treabă, o să urmărim dacă acel grafic este îndeplinit. Dacă nu este îndeplinit, vom încerca să avem o discuție cu ei, să le punem în vedere, îi vom atenționa că nu fac treaba așa cum trebuie, după care, în ultimă instanță, vom face informare către ministru și vom vedea ce se întâmplă”, a mai declarat Răducan Morega.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *