0 2 minute 3 ani

Drumul expres Craiova – Târgu Jiu nu are încă un traseu stabilit. În următoarea jumătate de an, se vor stabili șase posibile trasee, din care se va alege varianta finală. „Ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat pe 16.04.2021. Primul pas este o analiza multicriteriala care dureaza 6 luni si in urma careia vor fi propuse 6 variante. Pasul doi este analiza multicriteriala 2 in care se va decide varianta de traseu finala, intre doua variante ramase in selectie dintre cele 6. Pasul 3 este proiectarea, care va dura 5-6 luni”, a anunțat deputatul USR, Radu Miruță, în urma unei întâlniri, la sediul Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (C.N.A.I.R), cu directori din Ministerul Transporturilor și reprezentanți din zona Olteniei.

Lucrările efective, pentru viitorul drum de viteză, ce leagă Târgu Jiul de Craiova, nu pot începe mai devreme de doi ani. Abia în 2023, este stabilită licitația, dacă primele etape se desfășoară conform planului și nu vor fi întârzieri. „Am stabilit ca: Studiul de fezabilitate sa se termine pana pe 16.06.2022;

Proiectul de autorizare sa se termine pana pe 16.12.2022;

Proiectul tehnic sa se finalizeze pana pe 16.12.2022.
Mai raman 3.5 luni pentru asistenta tehnica in vederea lansarii licitatiei de executie ce are termen 18.04.2023″, a mai anunțat Radu Miruță, după întâlnirea cu reprezentanții din dimeniul transporturilor și Companiei de Drumuri Naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *