1 2 minute 3 ani

Deputatul Radu Miruță susține că există investitori interesați de grafitul ce se găsește în zona de nord a Gorjului. Parlamentarul spune că zăcământul de la Baia de Fier este un argument suficient de puternic, pentru dezvoltarea unei fabrici de baterii. Miruță a făcut anunțul, după o vizită la fabrica de mașini Ford, de la Craiova, cunoscut fiind faptul că autoturismele electrice sunt o provocare tot mai tentantă pentru producătorii din domeniu.  „Principala provocare a industriei auto in intreaga lume o reprezinta acum tranzitia la automobilele electrice. Cine va castiga aceasta cursa va avea un atu important pe piata viitorului. O astfel de schimbare majora, precum schimbarea propulsiei motorului, se intampla o data la o suta de ani. Blocajul temporar insa intre competitori este si producerea bateriei solide, iar mina de la Baia de Fier este singura din Romania cu zacamant de grafit. In acest sens am discutat cu echipa de conducere a Ford Romania despre perspectiva producerii unor baterii electrice pe plan zonal, avand la 100 km zacamantul de grafit atat de cautat in lume si exista interes. O fabrica de baterii in nordul judetului Gorj ar fi o sursa de crestere economica. Exista perspectiva si voi aborda mai concret aceasta problema”, a transmit deputatul USR, după vizita făcută la fabrica auto de la Craiova, unde s-a întâlnit cu Josephine Payne, director general si presedinte Ford Romania.

Grafitul este un mineral, cu o compoziție chimică de carbon natural, folosit în industrie, la fabricarea diferitelor obiecte, mai nou și la bateriile mașinilor electrice. Minele de grafit sunt însă foarte rare.

Un comentariu la „Propunere. Fabrică de baterii pentru mașinile electrice, în Gorj

  1. In sfarsit o initiativa buna… macar daca s-ar realiza… tocmai mi-am vandut o masina cu ajutorul unei platforme de acte auto https://docexpress.ro/acte-auto/ si acum vrea sa-mi i-au o masina electrica… daca s-ar face bateriile la noi ar fi tare pentru service sau replacement cred… din cate stiu la electrice bateriile sunt peste 50% din costul masinii 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *