0 2 minute 3 ani

Un parlamentar de Gorj, care a plecat cu trenul, de la Târgu Jiu la București, luni dimineața, spune că viteza de deplasare face ca transportul pe calea ferată să fie necompetitiv. „Un tren de calatori care face 40 de minute intre Targu Jiu si Rovinari (23km), greu devine competitiv. Sunt multe de reparat in acest domeniu, lasat aproape in paragina in ultimii 30 de ani, dar toate trebuie sa inceapa de undeva”, a fost concluzia parlamentarului USR, Radu Miruță.

Deputatul susține, însă, că transportul pe calea ferată este eficient pentru zona de marfă, dar trebuie făcute investiții în acest domeniu. „Am plecat in aceasta dimineata cu trenul inspre Parlament, fiind singura metoda de a mai putea lucra ceva urgent in timpul mersului…la clasa a doua, asa cum am mers cu toate ocaziile in facultate. Nu am sofer din suma forfetara disponibila si nu voi utiliza banii la dispozitie si pentru asa ceva. O analiza corecta a costurilor/taxelor rutier vs. feroviar ar putea impinge putin piata de marfa inspre zona feroviara pe care apoi din banii intorsi am putea-o dezvolta spre a-si sustine singura competitia. Este de lucru cand zeci de ani nu s-a facut nimic”, a fost concluzia deputatului USR.

Transportul feroviar din România este mult deficitar, atât din punct de vedere al condițiilorm cât mai ale al vitezei de deplasare. Domeniul și-a pierdut mare parte din utilizatori, în favoarea transportului pe șosele, în ultimii 20 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *