0 3 minute 3 ani

Deputatul USR, Radu Miruță, cere Ministerului Energiei, să facă publică ultima variantă a planului de restructurare a Complexului Oltenia. Parlamentarul spune că acest lucru este important, pentru a se ști dacă va ajuta la atragerea banilor europeni, prin fondul pentru tranziție justă. „Cerem ca Ministerul Energiei să facă publică ultima versiune a Planului CEO de Restructurare și să se asigure că aceasta va contribui la aprobarea PTTJ pentru județul Gorj și la accesarea, astfel, a finanțărilor din Fondul pentru Tranziție Justă, de care depinde șansa gorjenilor la un viitor sigur”, se arată într-un comunicat emis de deputatul Miruță.

Parlamentarul USR susține că trebuie cunoscut orice proiect, pentru a nu se ajunge în situația de a pierde banii europeni, cu care Gorjul poate compensa locurile de muncă ce se vor pierde în urma restruscturării CEO. „Aprobarea Planului Teritorial pentru Tranziție Justă este vitală pentru dezvoltarea județului Gorj. Partea importantă, care poate reveni județului Gorj, din cele cca. 2 miliarde de euro, reprezintă resurse cu impact decisiv pentru așezarea județului nostru pe un drum către un viitor bun pentru toți locuitorii săi. Acest plan va fi trimis în perioada următoare la Bruxelles. Orice fapt care ar putea împiedica această aprobare a PTTJ pentru Gorj de către Comisia Europeană trebuie evitat. Neaprobarea PTTJ ar bloca oportunități reale, greu de identificat din alte surse, pentru dezvoltarea județului Gorj.

Faptul că nici până la această oră, Ministerul Energiei nu a făcut publică ultima variantă a Planului de restructurare a CEO naște legitime semne de întrebare. Oferă acest plan toate elementele, informațiile, condițiile necesare, astfel încât Planul Teritorial pentru Tranziție Justă Gorj să fie unul complet, valid, gata să fie aprobat de Comisia Europeană?!?”, întreabă deputatul Radu Miruță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *