0 2 minute 3 ani

Deputatul de Gorj, Radu Miruță, acuză Guvernul PSD – PNL, că nu a inclus în planul de investiții pentru următorii opt ani și drumul de viteză Târgu Jiu – Craiova. „Din drum expres (2+2 benzi) in regim de autostrada, pe tronson nou, asa cum este prevazut in normative drumul expres, a fost trecut in tabelul 2.1.33, pagina 69 la categoria de drum secundar pana la Filiasi unde se va intersecta cu DX2, drumul expres Craiova-Lugoj.

Ce inseamna acest lucru? In locul unui drum nou, in regim de autostrada (viteza 120km/h), cu benzi de circulatie de 3.5m latime (fata de 3.75 pe autostrada), cu doua acostamente laterale de cate 1.5m pentru stationare de urgenta, PSD ne spune acum ca se va folosi drumul existent care va fi largit din loc în loc (drumurile transregio nu sunt în regim de 2+2 și nici cu viteza de drum expres). Adica, de la Tg Jiu pana la Filiasi va ramane drumul actual, tot prin localitati, tot cu zone cu o singura banda pe sens, tot cu benzi inguste, fara acostament si fara regim de viteza de 120km/h. Adica mai nimic in plus fata de ce avem actualmente. Bravo, PSD Gorj, ani infrant și de aceasta data! Drumul „de suflet” al politicienilor de rit vechi a ramas doar in pliante”, a anunțat deputatul USR, printr-un comunicat de presă.

Parlamentarul de Gorj mai spune că neincluderea proiectului în planul de infrastructură îl face imposibil de realizat, până în 2030, deoarece planul investițional este aprobat de forurile europene și nu poate fi modificat ulterior. „Acest Plan Investitional se trimite Comisiei Europene si este biblia investitiilor in infrastructura in perioada 2020-2030. Ce nu este aici, nu se finanteaza”, a mai anunțat Radu Miruță.

P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *