0 2 minute 2 ani
Festivalul „Urcatul oilor la munte” se desfășoară, în acest week-end, la Novaci. Sărbătoarea pastorală a debutat, duminică dimineață, că o paradă a costumelor populare. 15 ansambluri folclorice din mai multe județe ale țării și artiști cunoscuți vor urca pe scena din localitate. Programul complet:
ORA 10:00 – deschiderea festivă, urcatul la munte cu cai, măgari si căruțe, parada portului popular, spectacolul tematic ” Dor de munte” cu Ansamblul Folcloric Nedeia” Novaci, urmate de evoluția a 15 ansambluri folclorice din România.
Finalitatea primei parti din festival va fi renumita „Petrecere a ciobanilor” inainte de plecarea oilor spre munți cu Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului si soliștii: Iliuta de la Jina, Alexandra Bleaje, Roberta Crintea, Ionuț Robert Pumnea si Ana Maria Iorga.
Partea a II-a:
Ora 13.00 – pe scena din Pădurea Hirișesti vor evolua ansamblurile invitate si în încheierea programului vor fi prezenti pe scenă soliștii vocali ai Grupului Vocal ” Nedeia”, condus de doamna Elena Balan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *