0 2 minute 8 luni

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași rapizi, iar mulți dintre români așteaptă să retrăiască bucuria copilăriei, cu colinde ce se aud pe ulițele satului, cu aroma bucatelor tradiționale și gustul cald al preparatelor abia scoase din cuptor. Un loc aparte, străjuit de munți și de Dumnezeu, care veghează prin slujitorii de la mănăstirea ce-l are printre ctitori și pe Constantin Brâncoveanu, este Polovragi. Aici, tradițiile sunt literă de lege, iar gusturile, rămase în cotloanele amintirilor din copilăria petrecută la bunici, sunt păstrate cu sfințenie.

În apropierea mănăstirii, la Pensiunea Cheile Oltețului, proprietarii recreează atmosfera din satul de altădată, pentru oaspeții pe care îi așteaptă să le treacă pragul de sărbători.

Fiecare cameră amintește de odăile ținute curate, pentru musafiri, de gospodinele din casă. Bucatele sunt și ele alese cu grijă și nu numai atât. Gazde și oaspeți petrec tradițional Crăciunul, cu obiceiuri specifice zonei. De la sacrificarea și pomana porcului, la colinde și petrecere în familie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *