0 2 minute 3 ani

Mirese îmbrăcare în rochii atipice au defilat, miercuri, prin curtea și în clădirea în care sculptorul Constantin Brâncuși a locuit o perioadă. Miresele au prezentat o colecție îndrăzneață, realizată de un adolescent de 17 ani, care studiază la Liceul de Arte din Târgu Jiu.

O colecție de rochii de mireasă, parcă scoasă dintr-un cufăr vechi, dar cu motive futuriste, îmbinate cu un arhaic readaptat, a fost prezentată miercuri, la Muzeul Național Constantin Brâncuși, din Târgu Jiu. Autorul colecției, Cristian Buză, pasionat de design vestimentar, este elev al Liceului de Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” și are 17 ani. Modelele, colege ale liceanului, au defilat în curtea Casei Gănescu, printre operele-rebut, din piatră, pe care Constantin Brâncuși le-a realizat. De altfel, în clădirea ce găzduiește în prezent muzeul național, Brâncuși a locuit, în perioada în care a lucrat la Coloana Infinitului.

Tânărul Cristian Buză nu este la prima expunere publică. El a prezentat, în urmă cu un an, o colecție vestimentară, confecționată din materiale reciclabile. „Pentru noi este o bucurie să găzduim evenimentele organizate de tinerii talentați de la Liceul Constantin Brăiloiu. Este a doua prezentarer a lui Cristian Buză, pe care o găzduim. Prima a fost cea intitulată „Arhaic”, inspirată din opera marelui Constantin Brâncuși, acum avem o expoziție de rochii de mireasă. Este un tânăr extrem de talentat, pe care noi dorim să-l susținem și ne bucurăm că ne-a ales pentru a-și prezeta colecții în Grădina cu vietăți de piatră”, a declarat directorul Muzeului Național Constantin Brâncuși, Denisa Șuță.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *