0 3 minute 3 ani

Persoanele care vor participa la festivitățile de absolvire, care încep mâine, pe stadionul municipal din Târgu Jiu, trebuie să facă dovada unui test negativ anti-Covid sau a vaccinării. Aceste condiții nu mai sunt impuse participanților, dacă acțiunile se mută în Sala Sporturilor, unde este obligatorie doar masca.

Însoțitorii absolvenților, care vor participa la festivitățile de pe stadionul din Târgu Jiu, începând de mâine, trebuie să prezinte, la intrare, dovada unui test Covid negativ sau a vaccinării. Evenimentele organizate de municipalitate, pentru elevii claselor terminale, vor avea loc, indiferent de vreme, dă asigurări primarul Marcel Romanescu. În cazul în care ploile nu permit desfășurarea acțiunilor pe stadionul municipal, ele vor avea loc în Sala Sporturilor, unde condițiile sunt mai puțin dure. „Am luat ca variantă de rezervă Sala Sporturilor, care, pe legislația în vigoare, ne permite un număr de participanți destul de mare, pe partea cealaltă, cu un număr minim de restricții. Dacă, pe stadion, sunt impuse, prin actele normative, anumite condiții, și în primul rând vaccinare, testare PCR cu cel mult 72 de ore sau testare rapidă cu cel mult 24 de ore înainte de organizarea evenimentului, în Sala Sportului nu se mai prevăd astfel de condiții, doar puterea măștii, pe toată perioada desfășurării evenimentului”, spune primarul Marcel Romanescu.

Fiecare absolvent are voie să vină însoțit de doi invitați, care trebuie să facă dovada efectuării testului sau a vaccinării, pentru a putea intra pe stadionul municipal. Evenimentele se vor desfășura pe parcursul a 11 zile, după un program stabilit deja. Peste 12.000 de persoane sunt așteptate la festivitățile de absolvire. Dintre aceste, 4.000 sunt elevi și 8.000, însoțitori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *