0 2 minute 3 ani

Percheziții au avut loc la persoane acuzate de braconaj, din Gorj și Vâlcea. Printre suspecți este și viceprimarul comunei Dănciulești și un consilier local. Polițiștii din cadrul Biroului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, Serviciului de Investigații Criminale și luptători S.A.S. au efectuat patru percheziții domicliare, în județele Gorj și Dolj, la trei persoane bănuite de braconaj, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.

La data de 17 iunie a.c., polițiștii au descins în trei locații din comuna Dănciulești, județul Gorj și la o locație din comuna Tălpaș, județul Dolj, la domiciliile celor trei bărbați de 42, 37 respectiv 47 de ani.

În fapt, bărbații sunt bănuiți de fapte de braconaj, începând cu anul 2020, comise în fondul cinegetic din județele Vâlcea și Gorj, iar în urma perchezițiilor, cercetările au fost extinse și pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor trei arme de vânătoare, dispozitive metalice folosite la confecționarea artizanală a muniției de vânătoare, zeci de cartuse de vânătoare, elemente de muniție de plastic, trofee de cervidee, crotalii, un pistol de autoapărare, precum și alte bunuri. De asemenea, polițiștii au aplicat și două sancțiuni contravenționale de 7.000 de lei, se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *