0 3 minute 3 ani

Pe 26 iunie, de la ora 19:00, în Parcul Coloanei Fără Sfârşit din Târgu Jiu, va putea fi urmărit un nou eveniment muzical deosebit: concertul Orchestrei Metropolitane Bucureşti dirijat de Daniel Jinga. Programul va cuprinde lucrări de mare popularitate, printre care G. Dinicu – Hora mărţişorului, B. Bartok – 6 dansuri româneşti, I. Ivanovici – Valurile Dunării, C. Porumbescu – Balada, G. Enescu – Balada, C. Dimitrescu – Dans ţărănesc, G. Dendrino – Uvertura opereti “Lăsaţi-mă să cânt”, E.Doga – Dulcea şi tandra mea fiară şi Pascal Bentoiu – Suita ardelenească.

Mari evenimente muzicale naţionale se opresc pentru o seară la Târgu Jiu, din iunie până în septembrie, aducând public şi muzicieni alături, pentru a trăi pe viu emoţia artistică, vegheaţi de Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuşi.

Pianul călător (evniment care a avut deja loc în data de 5 iunie), Orchestra Metropolitană Bucureşti, Vioara lui Enescu, Violoncellissimo, Duelul viorilor vă invită la întâlnirea cu muzica bună în Parcul Coloanei Fără Sfârşit.

„De-a lungul edițiilor anterioare, toate aceste evenimente, reunite sub genericul Turnee de poveste, s-au dovedit autentice povești de succes de anvergură naţională şi chiar internaţională. Drumul nu a fost ușor, efortul însă a meritat din plin, pentru că peste tot sălile sau spaţiile în aer liber au fost neîncăpătoare pentru numărul mare de spectatori veniți la concerte. Organizatorii evenimentului, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu se adresează prin aceste spectacole iubitorilor de frumos din oraş, care sunt așteptați la întâlnirea cu muzica bună, într-un cadru încântător”, se arată într-un comunicat emis de Primăria Târgu Jiu.

Spectatorii trebuie să prezinte dovada vaccinării, un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore sau a unui test antigen, de maxim 24 ore. Copiii sunt exceptați de la aceste obligații.

Program:

5 iunie – Pianul călător

26 iunie – Orchestra Metropolitană Bucureşti, dirijor Daniel Jinga

2 iulie – Vioara lui Enescu

20 august – Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia

28 septembrie – Duelul viorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *