0 2 minute 3 ani
Noile condiții de călătorie în Bulgaria, în contextul pandemiei de COVID-19, intră în vigoare la 1 septembrie, la ora 00.00. Românilor le va fi permisă intrarea pe teritoriul bulgar numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar.
Autoritățile de frontieră bulgare au anunțat marți Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române că autorităţile bulgare au emis noi reglementări privind condiţiile de călătorie în Bulgaria, aplicabile începând cu 1 septembrie 2021, ora 00.00.
Astfel, România intră în zona verde, iar persoanelor care sosesc din zona verde li se permite intrarea în Bulgaria cu condiția prezentării, pe lângă documentele de călătorie, a unuia dintre următoarele documente:
  • un certificat digital european COVID-19 care atestă vaccinarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19;
  • un certificat digital european COVID-19 care atestă vindecarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19;
  • un certificat digital european COVID-19 care atestă testarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19.
Între categoriile speciale de persoane exceptate de la cerința prezentării de documente COVID la intrarea în Bulgaria se află persoanele care tranzitează țara, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat și copiii cu vârsta de până la 12 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *