0 2 minute 3 ani

Salvamontiștii vor fi dotați cu echipamente de localizare a victimelor avalanșelor sau a celor rătăciți pe munte. Salvamont România este sprijinită de o companie de telefonie, pentru achiziția de echipamente de localizare.
„Sistemul RECCO, dezvoltat de compania suedeză cu același nume, este format dintr-un dispozitiv de localizare utilizat de salvamontiști și plăcuțe reflectoare pe care turiștii le pot purta în echipamente și cu ajutorul cărora este posibilă găsirea acestora. Plăcuțele reflectoare vor putea fi achiziționate din magazine cu profil sportiv din țară, sub formă de autocolant pentru casca de protecție, breloc pentru cheița de fermoar sau atașat la cureaua pantalonilor. Detectorul poate localiza plăcuțele reflectoare pe o rază de până la 80 de metri în aer și 20 de metri la sol, respectiv o rază efectivă de 30 de metri în condiții de avalanșă. Sistemul este în prezent folosit de 900 de organizații de salvatori montani și resorturi de schi din 28 de țări din toată lumea”, arată un comunicat al Salvamont România.
Serviciile Salvamont care vor beneficia de sistemele moderne de căutare-salvare, în prima etapă a proiectului, sunt Alba, Argeș, Bihor, Brașov, Gorj, Mureș, Maramureș, Prahova, Sibiu și Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *