0 2 minute 3 ani

Polițiștii avertizeză conducătorii auto, care merg la Rânca, de faptul că, în perioada următoare, vor fi intensificate controalele în zonă. Șoferii nu au voie să oprească pe marginea drumului, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor de deszăpezire. „Având în vedere fenomenele meteorologice specifice sezonului rece care generează căderi mari de zăpada în Zona Turistica Montana Rânca, polițiști din cadrul Serviciului Rutier și Poliției Orașului Novaci vor desfășura în perioada următoare o serie de acțiuni destinate fluidizării traficului rutier pe DN 67 C Rânca, prin identificarea și sancționarea conducătorilor auto care opresc autovehiculele pe partea carosabila a drumului național menționat.
Oprirea autovehiculelor pe DN 67 C Rânca este interzisă, acestea împiedicând utilajele SDN Târgu-Jiu sa efectueze în mod corespunzător activitățile de deszăpezire, produc blocaje ale circulației rutiere și pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.
Potrivit prevederilor OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, oprirea autovehiculelor in zona de acțiune a indicatorului cu semnificația „Oprirea interzisa” se sancționează cu 2-3 puncte amendă (290-435 lei) și 2 puncte penalizare.
Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă și reținerea certificatului de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *