0 2 minute 2 ani
Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, care în prezent funcționează în clădirea unității medicale situată pe strada Tudor Vladimirescu, va fi mutată temporar, începând de luni, 14 martie 2022, în pavilionul Dermatovenerologie de pe strada A.I. Cuza (Pasarelă).
Secția de Oncologie va avea 30 de paturi disponibile pentru pacienții oncologici, dintre care 24 vor fi folosite pentru spitalizare continuă, iar restul pentru spitalizare de zi, cu linie de gardă proprie. „Pavilionul Dermatovenerologie a fost modernizat la sfârșitul anului trecut (instalația electrică a fost refăcută, a fost extinsă rețeaua de oxigen, toate paturile fiind dotate cu prize de oxigen); are centrală proprie pentru încălzirea saloanelor. De asemenea, marea majoritate a saloanelor au și televizoare. În noua locație, bolnavii oncologici vor beneficia și de un punct de transfuzii, iar una dintre ambulanțele Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu va fi pusă, exclusiv, la dispoziția pacienților pentru consulturi interdisciplinare, mai exact pentru transportarea acestora la Spitalul Tudor Vladimirescu sau la cel de pe strada Progresului. De asemenea, menționăm că în Ambulatoriul Integrat al unității medicale va funcționa în continuare Cabinetul de Oncologie, care are program zilnic de la 08:00 la 15:00”, au comunicat reprezentanții Spitalului Județean Tg Jiu.
Decizia de mutare a Secției de Oncologie vine ca urmare a lucrărilor de reabilitare energetică a Spitalului Județean, în cadrul unui proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, în valoare de 33,9 milioane de lei (aproximativ 7 milioane de euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *