0 3 minute 2 ani

Autoritatile locale spun că, deși lucrările la Calea Eroilor avansează, este posibil ca termenul de execuție să fie depășit, unul din factorii care influențează ritmul acestora fiind vremea. În acest caz, șantierul s-ar putea prelungi. „Avem întâlniri săptămânale, cu arhitectul și dirigintele de șantier. În afară de impedimentul numit vreme, care, atunci când nu permite, constructorul nu are ce căuta pe șantier, mai ales pentru că lucrarea este foarte pretențioasă și nu ne putem permite să executăm anumite etape din lucrare pe vreme nefavorabilă, depindem de gradul de compactare a terasamentului, de cum montăm piatra, la ora actuală, să zicem că este aproape de graficul de execuție. Nu pot să vă spun acum, dacă termenul de 30 iunie va fi respectat 100%, dar din punctul meu de vedere, constructorul merge destul de bine. A mai deschis un punct de lucru și mă refer la spațiul verde de la Hotel Miami, care este parte integrantă a proiectului”, a declarat viceprimarul Bogdan Bejinaru.

Autoritățile locale spun că la începutul lunii iunie se va putea spune dacă lucrările se finalizează în termen. „Este normal ca atunci când o lucrare de o asemenea anvergură se apropie de termenul final, să fie făcută o analizăși în baza acelei analize, clar vom lua o decizie. Dar, din punctul meu de vedere, la cum merge constructorul la ora actuală, nu ar avea nimeni, nimic împotrivă, dacă va fi nevoie de o prelungire de o lună – două – trei luni de zile”, a mai spus viceprimarul Bejinaru.

Prefectul de Gorj a atras atentia asupra riscului că șantierul ar putea să afecteze dosarul de includere a ansamblului de la Târgu Jiu, în patrimoniul UNESCO. „Eu semnalele de alarmă le-am tras, inclusiv acolo unde au sincope, pe ce au sincope”, a afirmat prefectul Marcel Iacobescu.

Declarațiile viceprimarului Bagdan Bejinaru și prefectului Marcel Iacobescu le puteți urmări în materialul video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *