0 3 minute 2 ani

Minerii și energeticienii care protestează de mai bine de un an în Târgu Jiu, pentru reducerea vârstei de pensionare, au anunțat că suspendă pichetările. Joi, a fost ultimul protest al angajaților CEO, care spun că iau o pauză, până după Paște. Deși nu au încredere în noua lege, publicată azi în Monitorul Oficial, reprezentanții protestatarilor  spun că acordă o lună noilor prevederi, pentru a vedea cum sunt puse în aplicare și câși salariați vor fi pensionați. În funcție de efectele celei de a doua legi, minerii și energeticieni decid dacă reiau protestele. „Astăzi a fost ultima zi de protest din această lună, protest făcut împotriva ABUZULUI Guvernului României prin care refuză să aplice în totalitate legea 197/2021, o lege clară și constituțională pe care judecătorii din Hunedoara, Suceava și Mehedinți au dat decizii de aplicare chiar începând din data de 19 august 2021!

Deoarece noua modificare legislativă a fost promulgată de președintele României (legea 74/2021), prin care liderii politici de la putere împreună cu majoritatea președinților de sindicate și federații din C.E.Oltenia au promis că au rezolvat această problemă pentru care noi am protestat timp de peste un an, iar majoritatea colegilor noștri cred în această promisiune, dar luând în considerare și sărbătorile din perioada următoare, noi protestatarii din Piața Prefecturii Tg-Jiu, Motru și Craiova, am hotărât să suspendăm protestele, cel puțin pentru luna viitoare (aprilie 2022).
Așteptăm să vedem cum vor fi soluționate dosare de pensionare de către casele de pensii, pe promisiunile făcute cu această nouă modificare (legea 74/2022, și în funcție de cum vor fi soluționate dosarele de pensionare ale minerilor și energeticienilor din C.E.Oltenia, noi, protestatarii din Piața Prefecturii Tg-Jiu, Motru și Craiova, vom hotărâ împreună ce vom face în continuare”,  a anunțat Manu Tomescu, unul dintre liderii protestatarilor, după pichetarea ce a avut loc în această după amiază, în piața Prefecturii Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *