0 2 minute 2 ani
Conducerea Spitalului Județean din Târgu Jiu a comunicat faptul că, în unitatea medicală, este obligatorie masca de protecție. Printr-un comunicat de presă, reprezentanții spitalului au transmis și regulile pentru cei care intră în unitatea sanitară: atât pacienții, cât și angajații trebuie să se spele pe mâini și să păstreze distanța față de alte persoane. „La nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu sunt recomandate mai multe măsuri de protecție sanitară pentru limitarea transmiterii infecțiilor respiratorii, inclusiv cele determinate de noul coronavirus (COVID-19), chiar dacă starea de alertă s-a încheiat .
Aceste recomandări vin din partea medicilor epidemiologi din cadrul Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (PIAAM) și a fost agreat de conducerea instituției.
Astfel, în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu se recomandă purtarea măștii de protecție de către personalul angajat al unității sanitare, cât și de către pacienți și aparținători.
Se recomandă igiena frecventă a mâinilor, respectarea distanței de cel puțin un metru față de persoanele din jur, mai ales în zonele aglomerate din unitatea medicală (zone de așteptare, triaj)”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean, printr-un comunicat de presă.
De semeni, pentru secțiie în care sunt internați pacienți diagnosticați sau suspecți cu noul coronavirus, a rămas obligatorie purtarea echipamentului de protecție complet specific COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *