0 3 minute 2 ani
Vizitele în Spitalul Județean Târgu Jiu se reiau, din această săptămână, după doi ani de restricții. Pacienții internați pot fi vizitați, câte 10 minute, de două ori pe săptămână.
Noile reguli, stabilite de conducerea unității medicale, se vor aplica începând de miercuri, 13 aprilie. „Sunt permise vizitele unui membru al familiei/aparținătorul legal al pacientului în fiecare zi de miercuri și sâmbătă, în intervalul orar 15:00 – 17:00, iar timpul maximum alocat vizitei va fi de 10 minute. Miercuri, 13 aprilie 2022, va fi prima zi în care va fi permisă vizitarea pacienților internați la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu.
Facem precizarea că un singur aparținător al unui pacient are voie să viziteze bolnavul internat în secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, iar într-un salon va fi permis accesul doar a câte două persoane venite în vizită la bolnavi”, arat[ un comunicat transmis de conducerea Spitalului Județean Târgu Jiu.
Vizitatorii vor primi echipament de protecție, respectiv mască, halat și botoși de unică foloință și nu au voie să se așeze pe paturile bolnavilor. De asemeni, aparținătorii trebuie să respecte măsurile de igienă obligatorii și să-și dezinfecteze mâinile înainte și după terminarea vizitei.
În Secția Pediatrie se va permite accesul vizitatorilor, doar în cazul în care copilul internat nu este însoțit.
Se fac vizite și în secțiile Covid
„Vizitarea pacienților critici COVID și Non-COVID, internați în secțiile ATI se va face zilnic, cu respectarea următoarelor condiții: aparținătorul face o cerere scrisă către conducerea unității medicale, cerere care va fi aprobată și de medicul curant/medicul șef de secție și de conducerea unității. Solicitarea va cuprinde obligatoriu numele și prenumele solicitantului, date de contact – număr de telefon, gradul de rudenie cu pacientul, numele și prenumele pacientului și secția unde acesta este internat. Această cerere scrisă va fi transmisă către registratura spitalului. După ce îi este aprobată vizita, vizitatorul este obligat să respecte toate măsurile sanitare care se impun”, arată sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *