0 2 minute 2 ani

Un jandarm din Târgu Jiu va participa la o misiune de pace, în Africa. Locotenent colonelul Gabriel Fotescu, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu”, pleacă în Republica Centrafricană, misiunea desfășurându-se sub egida O.N.U. „Voi participa împreună cu un polițist de la IPJ Timiș, am fost selectați de către o comisie ONU, în urma unui proces desfășurat pe o perioadă mai lungă. Am mai participat la o misiune, în Mali, dar și la alte misiuni de scurtă durată. Anul trecut am îndeplinit funcția de comandant al cursului superior internațional, un curs de stat major de nivel superior, la Școala de Aplicație pentru Ofițeri Mihai Viteazul, de la București”, a spus Gabriel Fotescu.

Jandarmul gorjean lucrează de 21 de ani în structura de la Târgu Jiu și nu este la prima experiență de acest fel. „Ofițerul deține experiență în misiuni internaționale, participând în perioada 2015-2017 la misiuni în Republica Mali. Totodată în anul 2021 a îndeplinit și funcția de comandant al Cursului Superior Internațional care a fost organizat de Jandarmeria Română la Școala de Aplicație pentru Ofițeri a Jandarmeriei Române integrând ofițeri din nouă țări de pe patru continente. Ofițerul își desfășoară în prezent activitatea în cadrul Serviciului Ordine și Siguranță Publică – compartimentul Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale, coordonând activitatea de prevenire în zona de responsabilitate a Jandarmeriei Gorj.
Noua misiune denumită MINUSCA (Misiunea Multidimensională Integrată de Stabilizare a Națiunilor Unite în Republica Centrafricană) constă într-o operațiune de menținere a păcii”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Gorj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *