Circa 80% dintre experții CFA anticipează scăderea prețurilor proprietăților rezidențiale din marile orașe (nefiind înregistrata nicio opinie de majorare a prețurilor), în timp ce peste 83% dintre participanți consideră aceste prețuri supraevaluate (niciunul dintre participanții la sondaj considerând că ar fi sub-evaluate).

In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, peste 83% dintre participanti anticipeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuala).

Astfel valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este de 5,0000 lei pentru un euro, in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este 5,0652 lei pentru un euro. Ambele valori anticipate inregistreaza o usoara reducere fata de exercitiul din luna august, scrie Hotnews.ro.

Deficitul bugetului de stat anticipat pentru anul 2022: valoarea medie a anticipatiilor a scazut la 6,6%, iar pentru anul 2023 valoarea estimata este de 5,8%, se arată într-un comunicat transmis marți de CFA România.

Evolutia anticipata, in termeni reali a PIB in anul 2022 a crescut la 4,5%. Pentru anul 2023 valoarea anticipate de crestere a PIB real este 1,6%.

Datoria publica in PIB este anticipata sa se majoreze la 57% in urmatoarele 12 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here