1 3 minute 10 luni
Minerii și energeticienii au primit aprobare pentru a relua pichetările din centrul municipiului Târgu Jiu. Angajații Complexului Oltenia au solicitat aprobare, pentru a organiza proteste, în fiecare zi de joi, între orele 16:00 – 18:00. ”Așa cum am promis, Sindicatul Energia Rovinari va duce până la capăt și pe toate fronturile, lupta pentru aplicarea în totalitate a prevederilor legii nr.197/2021!
După cum vă amintiți cu toții, noi (Sindicatul Energia Rovinari) am declarat încă de luna trecută că după termenul de 45 de zile, începând cu data de 2 mai 2023, atunci când a fost publicată în Monitorul Oficial, DECIZIA I.C.C.J, dacă CNPP nu va începe să emită primele decizii de pensionare pe legea nr.197, noi vom relua protestele din Piața Prefecturii din Tg-Jiu”, a anunțat Manu Tomescu.
Angajații CEO au protestat, timp de doi ani, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, inițial pentru a cere aprobarea actualei legi de reducere a vârstei de pensionare, care era un simplu proiect, în Parlament, unde rămăsese blocată. Ulterior, după vara lui 2021, când legea a fost promulgată, minerii și energeticienii au ieșit din nou în stradă, cerând punerea ei în aplicare. Acum cer deblocare acestei legi, pe care casele de pensii nu vor să o aplice.
”Știm că protestele noastre deranjează foarte tare SISTEMUL, sistem politic care le rândul lui își asmute toate trompetele împotriva noastră, dar suntem obișnuiți cu astfel de atacuri mizerabile care nu ne intimidează absolut deloc și vă promitem că noi vom duce această luptă până la capăt, alături de toți cei care ne sunt alături și ne susțin!
Stimați colegi, noi vă tot spunem de ani buni că legea nr.197/2021 este colacul nostru de salvare, dat fiind faptul că Guvernul României ne-a pus activitatea pe UN PROGRAM DE ÎNCHIDERE, dar în paralel nu există nici un program de protecție socială”, susține Manu Tomescu.

Un comentariu la „Au primit aprobare. Minerii au ”undă verde” să protesteze săptămânal, la Târgu Jiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *