0 2 minute 10 luni
Mii de gulguţe vor lumina Parcul Central din Târgu Jiu, cu ocazia Festivalului Luminii. Evenimentul, ajuns la ediția a XVII-a la nivel național și la cea de-a XII-a la Târgu Jiu, va avea loc sâmbătă, în intervalul 16:00 – 21:00 și este organizat de Cercetașii României.
„Având în vedere faptul că anul acesta municipiul Târgu Jiu deține titlul de Capitala Tineretului, se vor alătura și cercetașii din următoarele centre locale: Timișoara, București, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu-Severin și Craiova.
Sâmbătă, 23 septembrie, între orele 14.00 și 18.00, se vor desfășura în Parcul Central, mai multe ateliere atractive pentru copii și adulți, pregătite de membrii Centrului Local „Ecaterina Teodoroiu“ Târgu Jiu”, arată un comunicat al Organizației Naționale Cercetașii României.
De la ora 19:30 se vor aprinde pastilele de lumânări din gulguțe, pe aleile principale ale Parcului Central (Aleea Scaunelor, aleea de pe digul Jiului ce duce de la Masa Tăcerii până la podul de pe insuliță, aleea care unește Aleea Scaunelor cu „Buturuga“ de lângă dinozauri), pentru a crea o atmfosferă frumoasă și relaxantă pentru participanți și vizitatori.  Gulguțele au fost confecționate din materiale reciclabile, tocmai pentru a proteja natura.
Scopul „Festivalului Luminii“ este de a-i determina pe cetățenii municipiului Târgu-Jiu și nu numai să iasă din cotidian și să se apropie mai mult de bucuriile simple ale vietii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *