0 2 minute 2 ani

Masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice aglomerate, când rata de infectare depășește 6 cazuri la mia de locuitori. Ordinul ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne nr. 874/81/2020, privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a fost semnat astăzi și va fi publicat tot astăzi în Monitorul Oficial.
Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.
Există, însă, și excepții:

  • Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.
  • Ministerul Sănătății precizează că într-o localitate unde rata incidenței este de peste 6 la o mie de locuitori, o persoană care circulă singură sau cu persoane cu care locuiește împreună, într-un spațiu deschis unde nu este aglomerat (activitate sportivă, activitate în parc, pe stradă, merge cu bicicleta etc.) nu trebuie să poarte mască.
  • Atunci când interacționează cu altcineva decât cu persoane cu care locuiește împreună, nu se mai consideră activitate în mod individual și trebuie să poarte mască.
  • Rămâne, în continuare, în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile aglomerate indiferent de rata incidenței în localitate: ex: târguri, balciuri, talciocuri, piețe, stații pentru transport în comun etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *